Handige informatie over Cultuurkaart-budget besteden

Aanbod zoeken

Het mooie aan de Cultuurkaart is dat dit speciaal voor kunst en cultuur geoormerkte budget op heel veel verschillende manieren kan worden uitgeven. Wil je met de klas een culturele instelling bezoeken, of maak je liever gebruik van het aanbod dat naar de school komt of zich online afspeelt? Wil je ze kennis laten maken met verschillende kunstdisciplines? Of een thema behandelen of problematiek bespreekbaar maken? Alles is mogelijk. De school bepaalt zelf hoe het budget ingezet wordt. Dit kan bij meer dan 1600 culturele aanbieders in het land.

Download hier een compleet overzicht van alle Cultuurkaart-acceptanten. Je kunt onder andere filteren op regio, op locatie of op soort aanbod.

Heb je al goed contact met een organisatie, kunstenaar of artiest maar is deze nog geen Cultuurkaart-acceptant? Deel deze link dan met je contactpersoon: https://partners.cjp.nl en laat ze rechtsboven deze pagina klikken op ‘aanmelden’.

Activiteit betalen

Nadat er een activiteit georganiseerd is en de afspraken met de aanbieder zijn afgestemd, wordt er door de Cultuurkaart-acceptant een web order aangemaakt. De instelling heeft hier het CJP-schoolnummer van de school voor nodig. Deze weborder bevat gegevens als: bedrag, aantal studenten, datum en tijd, omschrijving van de activiteit. De web order wordt naar de budgethouder gestuurd, die deze met 1 druk op de knop kan goed- of afkeuren. Na controle bij CJP wordt de uitbetaling aan de instelling gedaan.