Uitleg kosten en budget

Uitleg kosten en budget

Budget met bijdrage school

De school stelt een bedrag beschikbaar van € 11,50 per leerling. Daar komt initieel € 5,75 per leerling van het ministerie van OCW bij. Het totale bedrag van € 17,25 per leerling kan dan worden uitgegeven door de school.

Nadat de aanmelding gesloten is worden de euro's die niet geclaimd zijn verdeeld over de deelnemers met een bijdrage school. Met deze herverdeling van de gelden komt er gemiddeld nog eens € 1,80 per leerling beschikbaar.

Met deze optie maakt de school optimaal gebruik van de voordelen van de Cultuurkaart.

Budget zonder bijdrage school

De school vraagt een CJP Cultuurkaart zonder bijdrage school aan voor € 2,75 aan administratiekosten per leerling. Het ministerie van OCW stelt dan een tegoed van € 5,75 beschikbaar, dat alleen door de individuele leerling kan worden besteed op studenten.cjp.nl.. Het is dus niet mogelijk om het budget klassikaal te besteden.

Kosten voor de school

De bijdrage school

Dit is het bedrag dat de school per leerling beschikbaar stelt in het Cultuurkaart-budget. De school geeft de bijdrage school samen met de bijdrage van het ministerie van OCW uit aan culturele activiteiten die in het kader van het cultuuronderwijs worden georganiseerd.

Kosten voor de CJP

Een reguliere CJP kost € 17,50. Voor studenten waarvoor de school een ‘bijdrage school’ beschikbaar stelt is de CJP helemaal gratis. Zonder bijdrage school wordt er een bedrag van € 2,75 aan administratiekosten per student in rekening gebracht voor de CJP.

Kosten voor het Cultuurkaart-dossier

Het Cultuurkaart-dossier is een product van CJP en Apprentice en wordt aan Cultuurkaart-scholen tegen een enorm gereduceerd tarief van € 2,- per leerling per jaar aangeboden (normale kosten: abonnement € 855,- per jaar + licentie per leerling € 6,25). Meer informatie is te vinden op CJP | Cultuurkaart-dossier.

Geldigheid Cultuurkaart-budget

Het totale Cultuurkaart-budget komt vrij zodra de factuur door de school betaald is. Dit is mogelijk vanaf 1 januari. Daarna is het besteedbaar tussen en tot uiterlijk 31 december. Let op: de weborder moet vóór 31 december goedgekeurd worden.
Op 31 december 23:59 uur worden de restant budgetten teruggestort naar algemene middelen waarna berekend wordt uit welk deel het restant bestaat. Is er nog een deel ‘bijdrage school’ over, dan wordt dit aan de school teruggestort.

Extra budgetten

Naast de initiële storting van de eerste bijdrage van het ministerie van OCW en de bijdrage school, is het mogelijk dat de school in aanmerking komt voor:

  • De herverdeling. Nadat de aanmelding gesloten is worden de euro’s die niet geclaimd zijn omdat niet alle leerlingen in Nederland aangemeld worden, over de deelnemers met een bijdrage school verdeeld.
  • De activatiebonus. Scholen en docenten worden gestimuleerd om de leerlingen te helpen bij het activeren van de CJP. Als meer dan 50% van de leerlingen de CJP geactiveerd heeft maakt de school kans op € 1000,- extra Cultuurkaartbudget.
  • Storting van derden. Een aantal gemeentes in Nederland draagt actief bij aan de Cultuurkaart. In Groningen en Almere wordt er een extra bijdrage in het Cultuurkaart-budget gestort en de gemeente Den Haag draagt bij aan de activiteiten die bij ‘Cultuurschakel’ worden afgenomen.