Wat is CJP Schooltoer? - Algemene Voorwaarden (NS momenteel niet beschikbaar)

Wat is CJP Schooltoer? - Algemene Voorwaarden (NS momenteel niet beschikbaar)

Update: Op het moment hebben wij geen voorraad NS-Schooltoertickets. Ze kijken ernaar om een digitaal alternatief te maken (die dan weliswaar ook via de CJP app gedeeld kan worden). In de tussentijd kunnen ze niet een voorraad leveren met de juiste vervaldatum. We verwachten vanaf april weer meer informatie te hebben, maar dat kan ook pas het einde van de maand zijn.

Schooltoer is een handig product van de NS, GVB en CJP. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS, of in het hele netwerk van GVB Amsterdam. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger.

Er zijn twee soorten tickets beschikbaar:

 1. Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 6,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS International, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus.
 2. GVB Schooltoer geeft 24 uur lang toegang tot bus, tram en metro in Amsterdam voor € 4,25 per leerling.

Tickets kunnen door de budgethouder besteld worden in het scholenportal via het menu 'CJP producten' - 'Schooltoer'. De factuur van de bestelling is te downloaden in het schoolportal via het menu 'Bestellingen' - 'Schooltoer'. Een bestelling wordt pas in behandeling genomen als er geen openstaande facturen m.b.t. Schooltoer-bestellingen zijn.

Voorwaarden Schooltoer:

 • Voor Schooltoer-tickets geldt een verzendingstermijn van 10 werkdagen. Voor het op tijd leveren van de tickets is CJP afhankelijk van de leveringen van de NS en GVB.
 • Een bestelling wordt pas in behandeling genomen als er geen openstaande facturen m.b.t. Schooltoer bestellingen zijn.
 • De huidige Schooltoer-tickets zijn geldig t/m 31-12-23. Het is belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden bij het vooruitbestellen van de tickets.
 • Dit product is alleen beschikbaar voor scholen die meedoen aan de CJP Cultuurkaart.
 • Schooltoer-tickets kunnen in badges van 10 worden besteld. De minimale afname is 10 stuks.
 • Scholen ontvangen bij bestelling een factuur; er hoeft dus niet met creditcard of iDEAL betaald te worden. Schooltoer-tickets kunnen niet met het Cultuurkaart-budget betaald worden.
 • De Schooltoer is met name bedoeld voor kleinere groepen (bijvoorbeeld een klas) die gezamenlijk op stap gaan. Bij grotere groepen is het huren van een bus een beter alternatief.
 • De NS Schooltoer-tickets en GVB-tickets kunnen niet retour gestuurd worden, omdat we niet kunnen controleren of ze gebruikt zijn.
 • Indien een bestelling retour komt bij CJP omdat de zending niet kon worden afgeleverd, blijft de school de verzendkosten verschuldigd aan CJP.
 • Door het plaatsen van een bestelling ga je akkoord met de voorwaarden.
 • De Schooltoer-tickets kunnen besteld worden via https://scholen.cjp.nl -> CJP Producten -> Schooltoer.

Gebruik:

 • Voor de NS Schooltoer geldt dat je alleen kan reizen in de daluren. Inchecken is niet mogelijk tussen 06:30 en 09:00 en tussen 16.00 en 18.30 uur. Reizen die voor 16.00 uur zijn gestart kunnen wel binnen deze uren plaatsvinden.
 • Het ticket is één dag geldig. In- en uitstappen kan op elk station in Nederland.
 • De NS Schooltoer is geldig op het Nederlandse traject, in de tweede klasse, voor treinen van de NS, NS International, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus. Voor de ICE en Intercity Direct (Schiphol-Rotterdam-Breda) is een toeslag vereist. De Schooltoer is niet geldig in de Thalys.
 • De NS Schooltoer is geldig op vertoon van geldige CJP Cultuurkaart in groepsverband van tenminste 10 personen.
  • Related Articles

  • Hoe kan ik de gegevens van de budgethouder wijzigen?

   Het belangrijkste onderdeel van de wijziging budgethouder is het e-mailadres. Daarmee logt de budgethouder in. Je kunt dit op de volgende manier wijzigen: Log in op het scholenportal, via https://scholen.cjp.nl; Ga naar 'Instellingen' en klik ...
  • Ik ontvang geen mails van CJP. Wat kan ik doen?

   Je kunt de uitnodiging om te activeren beter in kleine groepjes doen, bijvoorbeeld per klas. Zou je dit willen proberen? Mocht dit niet werken dan kan onderstaande van toepassing zijn. Het kan zijn dat de mails die verstuurd worden vanuit CJP in de ...
  • Ik kan niet inloggen op cjp.nl, wat nu?

   Om in te loggen op cjp.nl heb je het mailadres nodig dat je hebt gebruikt om je CJP-account te activeren, in combinatie met je wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je een nieuwe opvragen via deze link. Nadat je bent ingelogd vind je ...
  • Het activeren van mijn CJP lukt niet

   Activeren lukt vaak nog niet via de app zien we. We zijn bezig dit op te lossen. Lukt het activeren van je account wel als je de activatielink in de uitnodigingsmail kopieert en opent in je (mobiele) browser? Let op dat je geen speciale tekens in je ...
  • Hoeveel is de bijdrage school voor de CJP Cultuurkaart?

   1. Cultuurkaart-budget met bijdrage school Met deze optie maakt de school optimaal gebruik van de voordelen van de Cultuurkaart. De school draagt zelf een bedrag van € 11,- per leerling/student bij. Het ministerie van OCW stelt een bedrag van € 5,50 ...